Motorsport

Esti in padure, probabil cu mai multi prieteni. Te-ai trezit dis de dimineata sa ajungi pe proba. La ora 8 s-a inchis drumul si nu mai poti urca. Cauti un loc unde sa bagi masina, analizezi trasa de concurs si iti dai seama ca unde ai lasat masina ta personala nu are cum sa ajunga masina de raliu. E bine! Cativa din prieteni s-au pus deja sa adune lemne, se incinge focul si in curand se va face gratarul. Dar tu nu esti acolo, tu te cocoti in copaci, te bagi in santuri, te ascunzi dupa pietre sau ziduri. Pentru ca sa prinzi poza perfecta.

Dupa ore de asteptare in linistea padurii auzi un zumzet. Deschizatorii de traseu. Aceleratii, frane, schimbari de viteze….si trece. Dupa ce au trecut 3 stii ca urmeaza valul. Vin concurentii. Zgomotul e mult mai mare, totul se intampla mult mai repede. Ai o singura sansa sa prinzi poza perfecta. Aparatul e setat pe rafala, shutter de minim 250 mod S- check, c, sunt la umbra…iso 200 – check. Setezi focus, lock – check. Si astepti. Adrenalina creste, zgomotul tot mai mare, vine. Il vezi. Tot mai aproape. Rezisti tentatiei….e prea departe inca…mai 50 de metri. Tzacc….asta a fost momentul. Din acest moment e o amintire.

Motorsport

In sporturile cu motor momentul e totul. Acea masina nu va mai trece inca o data pentru tine pe acolo, acel nor de praf va fi aruncat asa cum iti doresti o singura data. Iar panglica rupta de catre masina de concurs…ati ghicit: va fi rupta o data!

Raliul Aradului din nou…2017